Hozzávalók:
Elkészítése:
Én kemencében, cserépedényben szeretem a legjobban. Előtte az alapanyagokat, ami mindig attól függ, hogy mi terem a kertben, jól megmosom és összedarabolom. Friss zsenge tök, cukkini, paradicsom, paprika, hagyma és sok más minden.
Libazsíron megpuhítom a hagymát, pirospaprikát és lassan adagolva a zöldségek puhulási sorrendjében adagolom hozzá a zöldségeket. Megfonnyasztom őket, sózom, borsozom, bazsalikomot, tárkonyt, friss zöldség zöldjét aprítottam hozzá. Az idén nagyon sok mángold termett a kertben, azt is megmostam és felaprítva a lecsóhoz adtam.
Az egészet átöntöttem egy nagy cserépedénybe, néhány marék rizst szórtam rá és egy kis csirke alaplét öntöttem hozzá, hogy a rizstől ne nagyon sűrűsödjön be. A tetejét füstölt kecskesajttal szórtam meg és egy 40-45 percre belöktem a kemencébe lefedett cserépedényben.
Az ízletes lecsót báránysült, libasült mellé köretként kínáltam, de főételként is megállja a helyét.
Ki kell próbálni! Ha nincs kemencénk, sütőben is nagyon finom.
Az ízletes lecsó egyedüli titka, a friss hozzávalók felhasználásában rejlik. Amikor lecsót készítünk lehetőleg friss paradicsomot és paprikát használjunk. Soha ne siessünk a lecsó készítésével azt mindig lassú tűzön, közepes lángon készítsük. Számtalan lecsó recept létezik, melyek különbözhetnek a hozzávalókban és fűszerezésükben egyaránt. A lecsó recepteknek számtalan változata van hideg lecsó, meleg lecsó, húsos lecsó és vegetáriánus lecsó receptek. Mindegyik lecsó recept különleges a maga nemében, mi is variálhatjuk a hozzávalókat kedvünk szerint.