Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krumplis csusza recept

Krumplis csusza
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4-5 darab krumpli
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kb 40-50 dkg liszt
    • 40 dkg füstölt kolbász
    • 6-8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A krumplit meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, sózzuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, amennyit a tészta felvesz, hogy ne legyen ragadós.

    Kinyújtjuk vékonyra, majd nagyobb darabokra vágjuk, majd ezeket a darabokat apróra tépkedjük, mint a csipetkét. Forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és összekeverjük kevés olajjal.

    A kolbászból és a tojásokból rántottát készítünk, majd összekeverjük a kifőtt tésztával.

    Tipp:

    Ezt a receptet az anyósomtól tanultam. Ő az ő anyósától, ha összeadjuk az éveket hát kijön vagy száz év. Nagyon régi recept. Lényeg hogy finom, nem kalória szegény, de néha ezt is megengedhetjük magunknak:-)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá