Krumpli ágyon és szalonnán sült sajtos virsli recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 70 dkg burgonya
- 25 dkg virsli
- 10 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg sajt
- 450 gramm tejföl
- 1 kk ételízesítő
- 1 tk fagyasztott petrezselyemzöld
- só ízlés
- bors ízlés szerint
A krumpli sütéshez:
- 5 dl étolaj
A hőálló tál kenéséhez :
- 1 csapott ek zsír
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, majd megmossuk és lapos szeletekre vágjuk.
Egy lábasban étolajat hevítünk és a krumplit két részletben kisütjük, majd papírtörlőre szedjük.
A virslit hosszában bevagdossuk, majd a résekbe sajtdarabokat tűzünk.
A szalonnát felaprítjuk, majd egy hőálló tálat zsírral kikenünk.
Az első adag sült krumplit az aljára tesszük, megószzuk, majd ráhelyezzük a sajtos virsliket és rászorjuk a szalonnát.
A tejfölt összekeverjük a sóval és a borssal, majd a virslire kenjük.
A másik adag krumplival befedjük, majd reszelt sajttal megszórjuk és 190 fokon aranysárgára sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.