Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krumpli ágyon és szalonnán sült sajtos virsli recept

Krumpli ágyon és szalonnán sült sajtos virsli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg burgonya
    • 25 dkg virsli
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 20 dkg sajt
    • 450 gramm tejföl
    • 1 kk ételízesítő
    • 1 tk fagyasztott petrezselyemzöld
    • só ízlés
    • bors ízlés szerint

    A krumpli sütéshez:

    • 5 dl étolaj

    A hőálló tál kenéséhez :

    • 1 csapott ek zsír

    Elkészítése:

     

    A krumplit meghámozzuk, majd megmossuk és lapos szeletekre vágjuk.

    Egy lábasban étolajat hevítünk és a krumplit két részletben kisütjük, majd papírtörlőre szedjük.

    A virslit hosszában bevagdossuk, majd a résekbe sajtdarabokat tűzünk.

    A szalonnát felaprítjuk, majd egy hőálló tálat zsírral kikenünk.

    Az első adag sült krumplit az aljára tesszük, megószzuk, majd ráhelyezzük a sajtos virsliket és rászorjuk a szalonnát.

    A tejfölt összekeverjük a sóval és a borssal, majd a virslire kenjük.

    A másik adag krumplival befedjük, majd reszelt sajttal megszórjuk és 190 fokon aranysárgára sütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá