Krumpli ágyon és szalonnán sült sajtos virsli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 70 dkg burgonya
  • 25 dkg virsli
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg sajt
  • 450 gramm tejföl
  • 1 kk ételízesítő
  • 1 tk fagyasztott petrezselyemzöld
  • só ízlés
  • bors ízlés szerint

A krumpli sütéshez:

  • 5 dl étolaj

A hőálló tál kenéséhez :

  • 1 csapott ek zsír

Elkészítése:

 

A krumplit meghámozzuk, majd megmossuk és lapos szeletekre vágjuk.

Egy lábasban étolajat hevítünk és a krumplit két részletben kisütjük, majd papírtörlőre szedjük.

A virslit hosszában bevagdossuk, majd a résekbe sajtdarabokat tűzünk.

A szalonnát felaprítjuk, majd egy hőálló tálat zsírral kikenünk.

Az első adag sült krumplit az aljára tesszük, megószzuk, majd ráhelyezzük a sajtos virsliket és rászorjuk a szalonnát.

A tejfölt összekeverjük a sóval és a borssal, majd a virslire kenjük.

A másik adag krumplival befedjük, majd reszelt sajttal megszórjuk és 190 fokon aranysárgára sütjük.