Krumpli ágyon és szalonnán sült sajtos virsli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg burgonya
- 25 dkg virsli
- 10 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg sajt
- 450 gramm tejföl
- 1 kk ételízesítő
- 1 tk fagyasztott petrezselyemzöld
- só ízlés
- bors ízlés szerint
A krumpli sütéshez:
- 5 dl étolaj
A hőálló tál kenéséhez :
- 1 csapott ek zsír
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, majd megmossuk és lapos szeletekre vágjuk.
Egy lábasban étolajat hevítünk és a krumplit két részletben kisütjük, majd papírtörlőre szedjük.
A virslit hosszában bevagdossuk, majd a résekbe sajtdarabokat tűzünk.
A szalonnát felaprítjuk, majd egy hőálló tálat zsírral kikenünk.
Az első adag sült krumplit az aljára tesszük, megószzuk, majd ráhelyezzük a sajtos virsliket és rászorjuk a szalonnát.
A tejfölt összekeverjük a sóval és a borssal, majd a virslire kenjük.
A másik adag krumplival befedjük, majd reszelt sajttal megszórjuk és 190 fokon aranysárgára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »