Krumpli ágyon és szalonnán sült sajtos virsli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg burgonya
- 25 dkg virsli
- 10 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg sajt
- 450 gramm tejföl
- 1 kk ételízesítő
- 1 tk fagyasztott petrezselyemzöld
- só ízlés
- bors ízlés szerint
A krumpli sütéshez:
- 5 dl étolaj
A hőálló tál kenéséhez :
- 1 csapott ek zsír
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, majd megmossuk és lapos szeletekre vágjuk.
Egy lábasban étolajat hevítünk és a krumplit két részletben kisütjük, majd papírtörlőre szedjük.
A virslit hosszában bevagdossuk, majd a résekbe sajtdarabokat tűzünk.
A szalonnát felaprítjuk, majd egy hőálló tálat zsírral kikenünk.
Az első adag sült krumplit az aljára tesszük, megószzuk, majd ráhelyezzük a sajtos virsliket és rászorjuk a szalonnát.
A tejfölt összekeverjük a sóval és a borssal, majd a virslire kenjük.
A másik adag krumplival befedjük, majd reszelt sajttal megszórjuk és 190 fokon aranysárgára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »