Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbászos tojáspörkölt recept

Kolbászos tojáspörkölt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 pár debreceni
    • 1 db vöröshagyma
    • 1 ek sűrített paradicsom
    • 1 tk paprikakrém
    • majoránna
    • kakukkfű
    • pirospaprika
    • 2 dl víz
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:

    A tojásokat főzzük keményre, majd hideg vízben hűtsük le. Ezután pucoljuk meg, majd negyedeljük fel.

    A debrecenit vágjuk fel vékonyabb karikákra. A vöröshagymát vágjuk fel apróra.

    Egy edénybe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és kezdjük el üvegesre párolni. Amikor már kezd üveges lenni, adjuk hozzá a felkarikázott debrecenit, és néha megkeverve, pirítsuk pár percig. Ezután adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, a paprikakrémet, ízlés szerint fűszereket és pirospaprikát, majd keverjük alaposan össze. Végül öntsük fel a vízzel, és főzzük pár percig, hogy a kolbász megfőljön, a szaft pedig kissé besűrűsödjön.

    A megfőtt kolbászos alapba ezután helyezzük bele a felszeletelt főtt tojást, majd óvatosan rázogassuk össze, vigyázva nehogy a tojás teljesen szétessen. Ezután főzzük 2-3 percig, de közben többször rázogassuk meg az edényt.

    Közben készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. (én durum orsótésztát főztem ki)

    Tálaláskor a kolbászos tojáspörköltet kínálhatjuk kifőtt tésztával, krumplival, de adhatjuk főzelékekhez feltétként is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá