Kolbászos tojáspörkölt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kolbászos tojáspörkölt

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 1 pár debreceni
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 1 tk paprikakrém
  • majoránna
  • kakukkfű
  • pirospaprika
  • 2 dl víz
  • 2 ek olaj

Elkészítése:

A tojásokat főzzük keményre, majd hideg vízben hűtsük le. Ezután pucoljuk meg, majd negyedeljük fel.

A debrecenit vágjuk fel vékonyabb karikákra. A vöröshagymát vágjuk fel apróra.

Egy edénybe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és kezdjük el üvegesre párolni. Amikor már kezd üveges lenni, adjuk hozzá a felkarikázott debrecenit, és néha megkeverve, pirítsuk pár percig. Ezután adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, a paprikakrémet, ízlés szerint fűszereket és pirospaprikát, majd keverjük alaposan össze. Végül öntsük fel a vízzel, és főzzük pár percig, hogy a kolbász megfőljön, a szaft pedig kissé besűrűsödjön.

A megfőtt kolbászos alapba ezután helyezzük bele a felszeletelt főtt tojást, majd óvatosan rázogassuk össze, vigyázva nehogy a tojás teljesen szétessen. Ezután főzzük 2-3 percig, de közben többször rázogassuk meg az edényt.

Közben készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. (én durum orsótésztát főztem ki)

Tálaláskor a kolbászos tojáspörköltet kínálhatjuk kifőtt tésztával, krumplival, de adhatjuk főzelékekhez feltétként is.