Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbászos fetás frittata recept

Kolbászos fetás frittata
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg feta sajt
    • 15 dkg csípős házi kolbász
    • 1 piros kaliforniai paprika
    • 4 szál újhagyma
    • 1 ek olíva olaj
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

    Elkészítése:

    Az újhagymát karikára vágom, egy olyan serpenyőben amit később a sütőbe is be tudok tenni, megpirítom az olíva olajon, hozzá adom az apró kockára vágott kolbászt és addig sütöm, amíg elkezdi engedni a benne lévő zsiradékot és finom kolbász illat terjeng a levegőben.

    Ezt követően rádobom a szintén apró kockára vágott kaliforniai paprikát és ezzel is összepirítom, arra vigyázok, hogy se a paprika, se a kolbász, se a hagyma ne égjen meg.

    A tojást egy tálban felverem, sózom (azt tartsuk szem előtt, hogy a kolbász mennyire sós), borsozom, majd a kolbászos keverékre öntöm, megszórom a morzsolt feta sajttal, a felaprított petrezselyem zölddel és megvárom míg kezd felemelkedni.

    Mikor a teteje még nyers, de már kicsit kiemelkedik, 200 fokra előmelegített sütőbe teszem 4-5 percre, hogy aranybarnára piruljon a teteje.

    Ízlés szerint salátával, zöldségekkel, pirítóssal, forrón tálalom.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá