Hozzávalók:
Elkészítése:
Az újhagymát karikára vágom, egy olyan serpenyőben amit később a sütőbe is be tudok tenni, megpirítom az olíva olajon, hozzá adom az apró kockára vágott kolbászt és addig sütöm, amíg elkezdi engedni a benne lévő zsiradékot és finom kolbász illat terjeng a levegőben.
Ezt követően rádobom a szintén apró kockára vágott kaliforniai paprikát és ezzel is összepirítom, arra vigyázok, hogy se a paprika, se a kolbász, se a hagyma ne égjen meg.
A tojást egy tálban felverem, sózom (azt tartsuk szem előtt, hogy a kolbász mennyire sós), borsozom, majd a kolbászos keverékre öntöm, megszórom a morzsolt feta sajttal, a felaprított petrezselyem zölddel és megvárom míg kezd felemelkedni.
Mikor a teteje még nyers, de már kicsit kiemelkedik, 200 fokra előmelegített sütőbe teszem 4-5 percre, hogy aranybarnára piruljon a teteje.
Ízlés szerint salátával, zöldségekkel, pirítóssal, forrón tálalom.
Jó étvágyat!