Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kocsonya recept

Kocsonya
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
300 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2,5 kg kocsonyahús (köröm, csülök, bőr, fül, farok – nagyon fontos, hogy tegyünk bele bőrt és fülét, mert ettől fog jól megkocsonyásodni)
    • fél szál füstölt kolbász
    • 3 sárgarépa
    • 2 fehérrépa
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1 kisebb zeller
    • 3 fej fokhagyma
    • 1 zöld hegyes erős paprika
    • 1 babérlevél
    • 15 szem egész fekete bors
    • ízlés szerint só
    • főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a díszítéshez

    Elkészítése:

    A húsokat alaposan megmosom és egy lábasban, annyi vízzel, hogy ellepje, felteszem főni. Ha felforrt, folyamatosan habozom és mikor már szép tiszta a leve, hozzáadom a kolbászt, a megpucolt zöldségeket, a fokhagymát, a borsot, a babérlevelet, sózom és fedő alatt, éppen, hogy csak gyöngyözzön, 4 órát főzöm.

    A levét néha, forró vízzel után töltöm, de mindig csak annyit, hogy pont ellepje.

    Négy óra elteltével, kiszedem a húsokat, ha kihűlt alaposan kicsontozom, tányérokba egyenlő arányokba szétosztom a zöldségekkel és a főtt tojással együtt, majd egy szűrő segítségével felöntöm a lével.

    Ha kiporcióztam, kiteszem a teraszra és ha szépen megkocsonyásodott frissen facsart citromlével, alma ecettel vagy ecetes tormával kínálom!

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá