Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karcagi töltött káposzta recept

Karcagi töltött káposzta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók 6-8 személyre:

    • körülbelül 1,5 kg darált sertéshús (combból, dagadóból)
    • 1 kisebb füstölt sertéscsülök (helyette két füstölt hátsó köröm és kéttenyérnyi darab füstölt oldalas is megteszi)
    • 25 dkg rizs
    • 1 fej fokhagyma
    • 4-5 dkg zsír
    • egy evőkanál só
    • 2 dkg őrölt bors
    • 2-3 dkg őrölt pirospaprika
    • 1 evőkanál liszt
    • 1 jó nagy fej (kb. 1 kg-os) savanyú káposzta
    • 60-70 dkg savanyú apró káposzta
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tejföl a tálaláshoz

    Elkészítése:
    A füstölt húsokat kiáztatjuk előző napon, vagy a főzést megelőző éjszakára tesszük hideg vízbe. A hagymát felaprítjuk, egy kevés zsíron megfonnyasztjuk és félretesszük. A darált sertéshúst a kolbászhúshoz hasonlóan megfűszerezzük, összekeverjük a dinsztelt hagymával és a tojással, valamint a zsírban pár percig megfuttatott rizzsel. A káposztaleveleken a vastag eret megvékonyítjuk, hogy könnyebben lehessen összecsavarni. Egy-egy levélbe 1-2 púpozott evőkanálnyi tölteléket teszünk, összesodorjuk, két végén benyomkodjuk, picit meglapítjuk. A nagy edénybe alulra tesszük a füstölt húsokat, rá az aprókáposztát – amit félig kinyomkodunk, ha nagyon savanyúnak érezzük. Ezekre helyezzük sorban, szorosan egymás mellé a töltelékeket, majd ismét egy kevés aprókáposztával zárjuk le. Felöntjük annyi vízzel, hogy a töltelékeket ellepje, de a fölötte lévő aprókáposztát még ne.Többször ellenőrizzük, hogy mennyire puha a töltelékben a hús. Mielőtt teljesen elkészülne, az edényt a sütőből kivesszük. A káposztát enyhén világos, paprikás, fokhagymás rántással berántjuk.Tejföllel tálaljuk.
    Ennyi hozzávalóból 18-20 töltelék készíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá