Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros-tejfölös töklecsó recept

Kapros-tejfölös töklecsó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4-6 db lecsópaprika
    • 3-4 közepes paradicsom
    • 1 kisebb tök fele (kb. 20 dkg)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 4-5 szál friss kapor
    • 2-3 ek tejföl
    • 1-2 kk só
    • 1 tk pirospaprika
    • 1 ek zsiradék

    Elkészítése:

    A zöldségeket megtisztítjuk, magokat-magházat eltávolítjuk (én a paradicsomét is), és tetszés szerint daraboljuk. (Én a paprikát szélesebbre csíkozom, a paradicsomot kockázom, a hagymát negyedelem, és felszelem vékonyan.) A tököt érdemes falatnyi, maximum fél centi vastag darabokra vágni, hogy kellően puhuljon.

    A zsiradékot felhevítjük egy magas falú teflon serpenyőben, és megdinszteljük a hagymákat. Pár perc után mehet a tök is hozzá, és jól átforgatjuk. Végül a paprikát is hozzáadjuk, a tűzről levéve fűszerezzük – a felaprított kapor is mehet bele -, és felöntjük kb. fél-egy deci vízzel, majd takarék lángon 10 percig pároljuk lefedve. Ha minden félig megpuhult, hozzáadjuk a paradicsomot is, és alaposan, de óvatosan összeforgatjuk, és pár perc alatt készre főzzük. Ha szükséges, ekkor lehet utófűszerezni, illetve a folyadékot pótolni.

    A gáz elzárása után elkeverjük benne a tejfölt, és azonnal tálaljuk.

    Tipp:

    Friss pékárut kínálunk mellé, de szuper lehet nokedlivel is.

    A kapros-tejfölös töklecsó kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 50 kcal
    Fehérje: 1 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá