Kapros-tejfölös töklecsó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4-6 db lecsópaprika
- 3-4 közepes paradicsom
- 1 kisebb tök fele (kb. 20 dkg)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4-5 szál friss kapor
- 2-3 ek tejföl
- 1-2 kk só
- 1 tk pirospaprika
- 1 ek zsiradék
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, magokat-magházat eltávolítjuk (én a paradicsomét is), és tetszés szerint daraboljuk. (Én a paprikát szélesebbre csíkozom, a paradicsomot kockázom, a hagymát negyedelem, és felszelem vékonyan.) A tököt érdemes falatnyi, maximum fél centi vastag darabokra vágni, hogy kellően puhuljon.
A zsiradékot felhevítjük egy magas falú teflon serpenyőben, és megdinszteljük a hagymákat. Pár perc után mehet a tök is hozzá, és jól átforgatjuk. Végül a paprikát is hozzáadjuk, a tűzről levéve fűszerezzük – a felaprított kapor is mehet bele -, és felöntjük kb. fél-egy deci vízzel, majd takarék lángon 10 percig pároljuk lefedve. Ha minden félig megpuhult, hozzáadjuk a paradicsomot is, és alaposan, de óvatosan összeforgatjuk, és pár perc alatt készre főzzük. Ha szükséges, ekkor lehet utófűszerezni, illetve a folyadékot pótolni.
A gáz elzárása után elkeverjük benne a tejfölt, és azonnal tálaljuk.
Tipp:
Friss pékárut kínálunk mellé, de szuper lehet nokedlivel is.
A kapros-tejfölös töklecsó kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 3 g