Hozzávalók:
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, magokat-magházat eltávolítjuk (én a paradicsomét is), és tetszés szerint daraboljuk. (Én a paprikát szélesebbre csíkozom, a paradicsomot kockázom, a hagymát negyedelem, és felszelem vékonyan.) A tököt érdemes falatnyi, maximum fél centi vastag darabokra vágni, hogy kellően puhuljon.
A zsiradékot felhevítjük egy magas falú teflon serpenyőben, és megdinszteljük a hagymákat. Pár perc után mehet a tök is hozzá, és jól átforgatjuk. Végül a paprikát is hozzáadjuk, a tűzről levéve fűszerezzük – a felaprított kapor is mehet bele -, és felöntjük kb. fél-egy deci vízzel, majd takarék lángon 10 percig pároljuk lefedve. Ha minden félig megpuhult, hozzáadjuk a paradicsomot is, és alaposan, de óvatosan összeforgatjuk, és pár perc alatt készre főzzük. Ha szükséges, ekkor lehet utófűszerezni, illetve a folyadékot pótolni.
A gáz elzárása után elkeverjük benne a tejfölt, és azonnal tálaljuk.
Friss pékárut kínálunk mellé, de szuper lehet nokedlivel is.