Kapros-tejfölös töklecsó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 4-6 db lecsópaprika
  • 3-4 közepes paradicsom
  • 1 kisebb tök fele (kb. 20 dkg)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4-5 szál friss kapor
  • 2-3 ek tejföl
  • 1-2 kk só
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 ek zsiradék

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk, magokat-magházat eltávolítjuk (én a paradicsomét is), és tetszés szerint daraboljuk. (Én a paprikát szélesebbre csíkozom, a paradicsomot kockázom, a hagymát negyedelem, és felszelem vékonyan.) A tököt érdemes falatnyi, maximum fél centi vastag darabokra vágni, hogy kellően puhuljon.

A zsiradékot felhevítjük egy magas falú teflon serpenyőben, és megdinszteljük a hagymákat. Pár perc után mehet a tök is hozzá, és jól átforgatjuk. Végül a paprikát is hozzáadjuk, a tűzről levéve fűszerezzük – a felaprított kapor is mehet bele -, és felöntjük kb. fél-egy deci vízzel, majd takarék lángon 10 percig pároljuk lefedve. Ha minden félig megpuhult, hozzáadjuk a paradicsomot is, és alaposan, de óvatosan összeforgatjuk, és pár perc alatt készre főzzük. Ha szükséges, ekkor lehet utófűszerezni, illetve a folyadékot pótolni.

A gáz elzárása után elkeverjük benne a tejfölt, és azonnal tálaljuk.

Tipp:

Friss pékárut kínálunk mellé, de szuper lehet nokedlivel is.