Káposztás csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- 1 kg apró savanyú káposzta
- 30 dkg füstölt szalonna
- 2 db alma
- ételízesítő
Elkészítése:
A csirkecombokat előző nap a hajlatnál csontig bevágjuk. Megszórjuk ételízesítővel. Az étel készítése előtt a savanyú káposztát egy léből kimossuk, ha nagyon savanyúnak érezzük.
Az alma magházát kivesszük és vastagabb karikákra vágjuk. A szalonnát 2-3 mm vastagra szeleteljük. Megfelelő méretű tepsi alját a szalonna szeletek felével kibéleljük, erre egyenletesen, lazán elterítjük a levéből kicsavart káposzta felét.
A combokat bőrrel lefele eligazítjuk a káposzta ágyon, ezután ismét káposzta következik az előbb leírt módon.
Végül a maradék szalonnával betakarjuk. Alufóliával szorosan lezárva, közepes hőmérsékletű sütőben kb. 1 órát pároljuk. A tepsit kivesszük a sütőből, fóliát levesszük és a húson szúrópróbát végzünk.
Ha a hús puha, akkor a szalonnát, a felső káposzta réteget és a combokat tányérra szedjük. Visszatesszük a káposztát, ráhelyezzük az almakarikákat, majd a szalonnát, tetejére a combokat, bőrrel felfelé.
Sütőbe vissza helyezve erősebb hőmérsékleten addig sütjük, amíg a combok bőre ropogós nem lesz. Aki a csirkebőrt nem szereti tálalás előtt húzza le, mert ha sütés előtt teszi, akkor a hús kiszárad! Friss kenyérrel kínáljuk. Jó étvágyat!
Sztori:
A finom savanyú káposztát nagyon szeretjük, természetesen a csirkecombot és a füstölt szalonnát is. Az ötlet adja magát, tehát együtt felséges. A férjem készítette először, ő szalmaözvegy vagy agglegény ételnek hívja, mert olyan egyszerű.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A legfinomabb házi gyömbérszörp
A gyömbér nemcsak jellegzetes aromája és kellemesen csípős íze miatt kedvel
Tovább olvasom »
Így készül a tökéletes alaplé – Tippek és trükkök lépésről lépésre
Egy igazán jó alaplé a lelke számtalan levesnek, mártásnak, rizottónak, sőt
Tovább olvasom »
TOP 5 grill pác, ami minden visz
A nyári grillpartik titkos fegyvere nem a grillsütő vagy a szélcsendes idő,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.04.22 kedd
Van, amikor egyszerűen semmi ötletünk sincs, mit tegyünk az asztalra – főle
Tovább olvasom »
Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »