Káposztás csirke recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- 1 kg apró savanyú káposzta
- 30 dkg füstölt szalonna
- 2 db alma
- ételízesítő
Elkészítése:
A csirkecombokat előző nap a hajlatnál csontig bevágjuk. Megszórjuk ételízesítővel. Az étel készítése előtt a savanyú káposztát egy léből kimossuk, ha nagyon savanyúnak érezzük.
Az alma magházát kivesszük és vastagabb karikákra vágjuk. A szalonnát 2-3 mm vastagra szeleteljük. Megfelelő méretű tepsi alját a szalonna szeletek felével kibéleljük, erre egyenletesen, lazán elterítjük a levéből kicsavart káposzta felét.
A combokat bőrrel lefele eligazítjuk a káposzta ágyon, ezután ismét káposzta következik az előbb leírt módon.
Végül a maradék szalonnával betakarjuk. Alufóliával szorosan lezárva, közepes hőmérsékletű sütőben kb. 1 órát pároljuk. A tepsit kivesszük a sütőből, fóliát levesszük és a húson szúrópróbát végzünk.
Ha a hús puha, akkor a szalonnát, a felső káposzta réteget és a combokat tányérra szedjük. Visszatesszük a káposztát, ráhelyezzük az almakarikákat, majd a szalonnát, tetejére a combokat, bőrrel felfelé.
Sütőbe vissza helyezve erősebb hőmérsékleten addig sütjük, amíg a combok bőre ropogós nem lesz. Aki a csirkebőrt nem szereti tálalás előtt húzza le, mert ha sütés előtt teszi, akkor a hús kiszárad! Friss kenyérrel kínáljuk. Jó étvágyat!
Sztori:
A finom savanyú káposztát nagyon szeretjük, természetesen a csirkecombot és a füstölt szalonnát is. Az ötlet adja magát, tehát együtt felséges. A férjem készítette először, ő szalmaözvegy vagy agglegény ételnek hívja, mert olyan egyszerű.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









