Káposztás csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- 1 kg apró savanyú káposzta
- 30 dkg füstölt szalonna
- 2 db alma
- ételízesítő
Elkészítése:
A csirkecombokat előző nap a hajlatnál csontig bevágjuk. Megszórjuk ételízesítővel. Az étel készítése előtt a savanyú káposztát egy léből kimossuk, ha nagyon savanyúnak érezzük.
Az alma magházát kivesszük és vastagabb karikákra vágjuk. A szalonnát 2-3 mm vastagra szeleteljük. Megfelelő méretű tepsi alját a szalonna szeletek felével kibéleljük, erre egyenletesen, lazán elterítjük a levéből kicsavart káposzta felét.
A combokat bőrrel lefele eligazítjuk a káposzta ágyon, ezután ismét káposzta következik az előbb leírt módon.
Végül a maradék szalonnával betakarjuk. Alufóliával szorosan lezárva, közepes hőmérsékletű sütőben kb. 1 órát pároljuk. A tepsit kivesszük a sütőből, fóliát levesszük és a húson szúrópróbát végzünk.
Ha a hús puha, akkor a szalonnát, a felső káposzta réteget és a combokat tányérra szedjük. Visszatesszük a káposztát, ráhelyezzük az almakarikákat, majd a szalonnát, tetejére a combokat, bőrrel felfelé.
Sütőbe vissza helyezve erősebb hőmérsékleten addig sütjük, amíg a combok bőre ropogós nem lesz. Aki a csirkebőrt nem szereti tálalás előtt húzza le, mert ha sütés előtt teszi, akkor a hús kiszárad! Friss kenyérrel kínáljuk. Jó étvágyat!
Sztori:
A finom savanyú káposztát nagyon szeretjük, természetesen a csirkecombot és a füstölt szalonnát is. Az ötlet adja magát, tehát együtt felséges. A férjem készítette először, ő szalmaözvegy vagy agglegény ételnek hívja, mert olyan egyszerű.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »