Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsos káposzta recept

Húsos káposzta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • kb 80 dkg savanyú, vágott káposzta
    • 2 közepes fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • kevés olaj
    • őrölt bors
    • őrölt pirospaprika
    • 1 egész fűszerpaprika
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kb 10-15 dkg rizs
    • kb 1 dl paradicsomlé vagy 1 nagyobb egész paradicsom
    • babérlevél
    • néhány egész bors
    • fűszerkömény
    • 50 dkg darált hús

    Elkészítése:

    Az egyik vöröshagymát az olajon, de lehet, zsír is megpirítjuk, félrehúzzuk és 1 evőkanál őrölt pirospaprikát teszünk rá. Hozzáadjuk a savanyú káposztát, a többi fűszert, összekeverjük és felöntjük a paradicsomlével, majd annyi vízzel, hogy jól ellepje.

    Amíg felforr addig összeállítjuk a gombócokat. A darált húst egy mély tálba rakjuk, hozzáadjuk a tojást, a rizst, 1 kk piros paprikát, borsot, a fokhagymát és vöröshagymát apróra vágva, majd az egészet összegyúrjuk és egyforma nagyságú gombócokat készítünk belőle.

    Ha a káposzta felforrt, egyenként belerakjuk a gombócokat és közepes lángon puhára főzzük együtt.

    Tejföllel a tetején tálalhatjuk.

    Tipp:

    Én szoktam a káposztához rakni kb 10 dkg hántolt árpát (gersli), még finomabb és laktatóbb lesz az étel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá