Húsos káposzta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Húsos káposzta

Hozzávalók:

  • kb 80 dkg savanyú, vágott káposzta
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kevés olaj
  • őrölt bors
  • őrölt pirospaprika
  • 1 egész fűszerpaprika
  • 1 tojás
  • kb 10-15 dkg rizs
  • kb 1 dl paradicsomlé vagy 1 nagyobb egész paradicsom
  • babérlevél
  • néhány egész bors
  • fűszerkömény
  • 50 dkg darált hús

Elkészítése:

Az egyik vöröshagymát az olajon, de lehet, zsír is megpirítjuk, félrehúzzuk és 1 evőkanál őrölt pirospaprikát teszünk rá. Hozzáadjuk a savanyú káposztát, a többi fűszert, összekeverjük és felöntjük a paradicsomlével, majd annyi vízzel, hogy jól ellepje.

Amíg felforr addig összeállítjuk a gombócokat. A darált húst egy mély tálba rakjuk, hozzáadjuk a tojást, a rizst, 1 kk piros paprikát, borsot, a fokhagymát és vöröshagymát apróra vágva, majd az egészet összegyúrjuk és egyforma nagyságú gombócokat készítünk belőle.

Ha a káposzta felforrt, egyenként belerakjuk a gombócokat és közepes lángon puhára főzzük együtt.

Tejföllel a tetején tálalhatjuk.

Tipp:

Én szoktam a káposztához rakni kb 10 dkg hántolt árpát (gersli), még finomabb és laktatóbb lesz az étel.