Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgombócok csípős, babos zöldségen recept

Húsgombócok csípős, babos zöldségen
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Gombócokhoz:

    • 30 dkg darált sertéshús
    • 1 ek rizs
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kevés petrezselyemzöld
    • 2 szál újhagyma
    • kevés csilipehely
    • frissen őrölt bors

    Ragu:

    • 25 dkg vörös bab
    • 3 sárgarépa
    • 1 vöröshagyma
    • 1 újhagyma zöldje
    • kevés csilipehely
    • 100 g hámozott paradicsom (konzerv)
    • bors

    Elkészítése:

    Húsgombócok:

    A darált húshoz a rizst, a tojást, az apróra vágott petrezselymet, az újhagymát zöldjével együtt, és kevés csilipelyhet keverünk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd összedolgozzuk. Egy órára a hűtőbe tesszük.

    A húsból enyhén olajos kézzel golyókat formázunk, és forrásban lévő, sós vízben megfőzzük őket. Míg a húsgolyók főnek, elkészítjük a ragut.

    Ragu készítése:

    A csíkokra vágott hagymát és a karikára vágott sárgarépát kevés olajon megpároljuk, és hozzáadjuk az előző este beáztatott, majd sós, enyhén ecetes vízben megfőzött babot. Sózzuk, borsozzuk, majd a hámozott paradicsomot is hozzáadjuk. Amikor a leve besűrűsödött, tetejére szórjuk a felaprított újhagyma zöldet, és elkeverjük. Nem főzzük tovább!

    A raguba forgatjuk az időközben megfőtt húsgombócokat, majd tálalunk. Tálaláskor apróra vágott snidlinget és csilipelyhet szórhatunk a tetejére.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá