Húsgombócok csípős, babos zöldségen

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Húsgombócok csípős, babos zöldségen

Hozzávalók:

Gombócokhoz:

  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 ek rizs
  • 1 tojás
  • kevés petrezselyemzöld
  • 2 szál újhagyma
  • kevés csilipehely
  • frissen őrölt bors

Ragu:

  • 25 dkg vörös bab
  • 3 sárgarépa
  • 1 vöröshagyma
  • 1 újhagyma zöldje
  • kevés csilipehely
  • 100 g hámozott paradicsom (konzerv)
  • bors

Elkészítése:

Húsgombócok:

A darált húshoz a rizst, a tojást, az apróra vágott petrezselymet, az újhagymát zöldjével együtt, és kevés csilipelyhet keverünk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd összedolgozzuk. Egy órára a hűtőbe tesszük.

A húsból enyhén olajos kézzel golyókat formázunk, és forrásban lévő, sós vízben megfőzzük őket. Míg a húsgolyók főnek, elkészítjük a ragut.

Ragu készítése:

A csíkokra vágott hagymát és a karikára vágott sárgarépát kevés olajon megpároljuk, és hozzáadjuk az előző este beáztatott, majd sós, enyhén ecetes vízben megfőzött babot. Sózzuk, borsozzuk, majd a hámozott paradicsomot is hozzáadjuk. Amikor a leve besűrűsödött, tetejére szórjuk a felaprított újhagyma zöldet, és elkeverjük. Nem főzzük tovább!

A raguba forgatjuk az időközben megfőtt húsgombócokat, majd tálalunk. Tálaláskor apróra vágott snidlinget és csilipelyhet szórhatunk a tetejére.