Hozzávalók:
Gombócokhoz:
Ragu:
Elkészítése:
A darált húshoz a rizst, a tojást, az apróra vágott petrezselymet, az újhagymát zöldjével együtt, és kevés csilipelyhet keverünk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd összedolgozzuk. Egy órára a hűtőbe tesszük.
A húsból enyhén olajos kézzel golyókat formázunk, és forrásban lévő, sós vízben megfőzzük őket. Míg a húsgolyók főnek, elkészítjük a ragut.
A csíkokra vágott hagymát és a karikára vágott sárgarépát kevés olajon megpároljuk, és hozzáadjuk az előző este beáztatott, majd sós, enyhén ecetes vízben megfőzött babot. Sózzuk, borsozzuk, majd a hámozott paradicsomot is hozzáadjuk. Amikor a leve besűrűsödött, tetejére szórjuk a felaprított újhagyma zöldet, és elkeverjük. Nem főzzük tovább!
A raguba forgatjuk az időközben megfőtt húsgombócokat, majd tálalunk. Tálaláskor apróra vágott snidlinget és csilipelyhet szórhatunk a tetejére.