Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgombóc recept

Húsgombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált hús
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kisebb hagyma
    • bors
    • zsemlemorzsa

    Továbbá:

     

    • 5 nagyobb vöröshagyma
    • 1-2 ek olaj
    • 3 dl víz
    • bors

    Elkészítése:

    A darált húst sózzuk, borsozzuk, az apróra vágott vöröshagymával és a tojással alaposan összegyúrjuk. Annyi zsemlemorzsát teszünk hozzá, hogy jól formázható gombócokat tudjunk készíteni. A gombócokat begyúrjuk, és félretesszük.

    5 nagyobb vöröshagymát csíkokra vágunk, olajon megdinszteljük, és 3 dl vizet öntünk rá. Sózzuk, borsozzuk, majd belerakjuk a gombócokat, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a gombócok meg nem főnek.

     

    A húsgombóc kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 90 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 5 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá