Húsgombóc sajtkrémes kaporszósszal recept

Hozzávalók:
Gombóchoz:
- 40 dkg darált marha-, vagy sertéshús
- só
- frissen őrölt bors
- 1 reszelt vöröshagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg mosott rizs
Szószhoz:
- 1 csokor kapor
- 1 dl tejföl
- 1 reszelt vöröshagyma
- csipet só
- 15 dkg mascarpone krémsajt
- 1 ek borecet
- 2 ek cukor
- bors
- 1 ek étkezési keményítő
- 2 dl hús alaplé
Elkészítése:
A gombócnak valókat összegyúrjuk, és vizes kézzel gombócot formázunk belőle.
Húslében feltesszük főni egy lábasban, és lefedjük. Kb. 30 perc alatt elkészül.
Közben a kapormártást elkészítjük a következőképpen: a hagymát kevés olajon megfuttatjuk, és a vágott kaport rászórjuk. Összekeverjük, majd felöntjük a húsalaplével, és cukorral, sóval, borssal ízesítjük. 20 percig főzzük, majd az étkezési keményítőt a vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a mártást.
Ha túl sűrű lenne, akkor vízzel még hígítsuk. Adjuk hozzá a tejfölt, az ecetet, majd az elkevert sajtkrémet. Ezután botmixerrel szép simára pépesítjük. Ettől lesz a szószunk egyenletesen sima, bársonyosan krémes állagú.
Főzni már nem kell, csak melegíteni, szükség szerint. A húsgombóccal tálaljuk. Párolt rizst készíthetünk mellé.
A húsgombóc sajtkrémes kaporszósszal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 9 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »