Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgombóc paradicsom mártással recept

Húsgombóc paradicsom mártással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Gombóchoz:

    • 50 dkg darált hús
    • 2 kk pirospaprika
    • 1 kicsi fej vöröshagyma apró kockára vágva
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6-7 dkg főtt rizs
    • bors

    Paradicsom mártáshoz:

    • 1 üveg házi paradicsom szósz
    • 1 dl olaj
    • 2-3 ek liszt
    • őrölt pirospaprika

    Elkészítése:
    A gombóc hozzávalóit összegyúrom és gombócokat formálok belőle.

    A paradicsom szószt felteszem főni, majd amikor forr beleteszem a gombócokat,és lassú forrás mellett készre főzöm.

    Az olajat felteszem egy fazékba,hozzáadom a lisztet egy kis apróra vágott vöröshagymát. Amikor zsemleszínű a rántás hozzáadom a pirospaprikát, felöntöm vízzel és beleöntöm a paradicsom lébe. Sózom és lassan felforralom. A paradicsom mennyiségét mindenki ízlése szerint tegye.A végén megcukrozom.

    Vízben főzött burgonyát adtam mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá