Hamburger frissen recept

Hozzávalók:
- 4 db Buci zsömle (recept)
- jégsaláta
- paradicsom
- hagyma (vörös vagy lila)
- uborka
- sajt
- ketchup
- mustár
- olaj (a sütéshez)
- húspogácsa
Húspogácsához:
- 1/2 kg darált hús (250 g marha, 250 g sertés)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- ketchup (2 evőkanál)
- 1 evőkanál mustár
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- petrezselyem zöld
- zsemlemorzsa (ha nem áll össze a húspép)
Elkészítése:
A darált húst egy műanyag edénybe helyezem, hozzá adom a apróra kockázott vöröshagymát, fokhagymát, kicsit összedolgozom (kézzel), majd hozzáadom a fűszereket: ketchupot, mustárt, sóval, borssal, petrezselyemmel ízlés szerint ízesítem (én 3 csipet sót szoktam), majd újra összedolgozom. A péphez hozzáütök 1 egész tojást, ezzel is összegyúrom. Ettől formálhatóvá válik a húspép. Ha túl lágynak tűnik, akkor zsemlemorzsát adok hozzá. A húspépet a műanyag edénnyel együtt frissentartó fóliával lefedve fél napra a hűtőbe teszem (ettől összeérnek az ízek).
A hűtőből kivesszük a húspogácsa alapanyagát, a kezemet kicsi olajjal bekenem, majd egy maroknyit veszek a húspépből és golyót formálok belőle. A golyót a formázás után kissé szétnyomom, hogy lapos legyen (hamburgerhús formára). Majd forró olajban mindkét oldalán megsütöm. Süthető fritőzben vagy gázláng felett serpenyőben, nyáron pedig a szabadban grillen.
A zsömlét félbe vágom, beteszem a mikróba fél percre alacsony fokozaton, hogy átmelegedjen.
Pici ketchup és mustár a zsömle alsó felére, erre a saláta levél, paradicsom karikák, uborka, húspogácsa, hagyma, reszelt sajt, ketchup és mustár újra, de ne ázzon el! Majd tálalható!
Tipp:
A hamburgerhez sültkrumpli is tálalható, így még laktatóbb!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »