Hozzávalók:
Húspogácsához:
Elkészítése:
A darált húst egy műanyag edénybe helyezem, hozzá adom a apróra kockázott vöröshagymát, fokhagymát, kicsit összedolgozom (kézzel), majd hozzáadom a fűszereket: ketchupot, mustárt, sóval, borssal, petrezselyemmel ízlés szerint ízesítem (én 3 csipet sót szoktam), majd újra összedolgozom. A péphez hozzáütök 1 egész tojást, ezzel is összegyúrom. Ettől formálhatóvá válik a húspép. Ha túl lágynak tűnik, akkor zsemlemorzsát adok hozzá. A húspépet a műanyag edénnyel együtt frissentartó fóliával lefedve fél napra a hűtőbe teszem (ettől összeérnek az ízek).
A hűtőből kivesszük a húspogácsa alapanyagát, a kezemet kicsi olajjal bekenem, majd egy maroknyit veszek a húspépből és golyót formálok belőle. A golyót a formázás után kissé szétnyomom, hogy lapos legyen (hamburgerhús formára). Majd forró olajban mindkét oldalán megsütöm. Süthető fritőzben vagy gázláng felett serpenyőben, nyáron pedig a szabadban grillen.
A zsömlét félbe vágom, beteszem a mikróba fél percre alacsony fokozaton, hogy átmelegedjen.
Pici ketchup és mustár a zsömle alsó felére, erre a saláta levél, paradicsom karikák, uborka, húspogácsa, hagyma, reszelt sajt, ketchup és mustár újra, de ne ázzon el! Majd tálalható!
A hamburgerhez sültkrumpli is tálalható, így még laktatóbb!