Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Halas rakottas recept

Halas rakottas
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg tőkehalfilé
    • 2 ek olívaolaj
    • 2 cm gyömbér
    • 0,5 citrom leve
    • 0,5 csomag halas fűszerkeverék
    • 40 dkg kelbimbó
    • 4 sárgarépa
    • 1 kaliforniai paprika
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 5 dl főzőtejszín
    • 3 dl tejföl
    • 3 ek keményítő
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A tőkehalfilét kockára vágjuk, és egy kiolajozott tepsi aljára rendezzük.

    Meglocsoljuk a citrom lével, ráreszeljük a gyömbért, meghintjük a fűszerkeverék felével.

    Rátesszük a kelbimbót, a felszeletelt sárgarépát, a paprikát, és ízlés szerint sózzuk.

    Egy tálban összekeverjük a tejszínt, a tejfölt, a tojást, a zúzott fokhagymát, a maradék fűszerkeveréket, a keményítőt, és alaposan elkeverjük.

    A tepsiben lévőkre öntjük, az egészet sütőbe toljuk, és 190 fokon 60 perc alatt készre sütjük.

    Felszeletelés előtt pihentetjük egy órát.

    Párolt rizzsel, vagy önálló egytálételként tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá