Halas rakottas

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Halas rakottas

Hozzávalók:

  • 80 dkg tőkehalfilé
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 cm gyömbér
  • 0,5 citrom leve
  • 0,5 csomag halas fűszerkeverék
  • 40 dkg kelbimbó
  • 4 sárgarépa
  • 1 kaliforniai paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dl főzőtejszín
  • 3 dl tejföl
  • 3 ek keményítő
  • 2 tojás

Elkészítése:

A tőkehalfilét kockára vágjuk, és egy kiolajozott tepsi aljára rendezzük.

Meglocsoljuk a citrom lével, ráreszeljük a gyömbért, meghintjük a fűszerkeverék felével.

Rátesszük a kelbimbót, a felszeletelt sárgarépát, a paprikát, és ízlés szerint sózzuk.

Egy tálban összekeverjük a tejszínt, a tejfölt, a tojást, a zúzott fokhagymát, a maradék fűszerkeveréket, a keményítőt, és alaposan elkeverjük.

A tepsiben lévőkre öntjük, az egészet sütőbe toljuk, és 190 fokon 60 perc alatt készre sütjük.

Felszeletelés előtt pihentetjük egy órát.

Párolt rizzsel, vagy önálló egytálételként tálaljuk.