Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Halas kelkáposztabatyu tejszínes lila hagymával recept

Halas kelkáposztabatyu tejszínes lila hagymával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Kelkáposzta batyuhoz:

    • 16 kelkáposzta levél
    • 50 dkg tengeri halfilé
    • fél citrom leve
    • 2 közepes vöröshagyma
    • 2 ek olívaolaj
    • 2 sárgarépa
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 pohár tejföl
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • 2 ek teljes kiőrlésű rozsliszt
    • 1 dl rozé bor
    • 5 dkg sajt
    • kapor ízlés szerint
    • bors

    Raguhoz:

    • 4 lila hagyma
    • 1 dl főzőtejszín
    • 5 dkg vaj
    • bors

    Elkészítése:

    A káposztafejről 16 db levelet levágunk, megmossuk, forrásban lévő, sós vízbe tesszük, és 3-4 percig főzzük. Hideg vízbe szedjük, hagyjuk kihűlni. A leveleken lévő vastagabb szárrészt elvékonyítjuk.

    A batyukhoz 2 db levelet egymásra teszünk.

    A halat, ha fagyasztott, felengedjük, 1 cm-es kockákra vágjuk, és citromlével meglocsoljuk.

    A sárgarépát apró kockára vágjuk, és az olajon 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, és tovább pirítjuk, majd a halat is hozzáadjuk, és fehéredésig pirítjuk.

    Ha kész, egy tálba öntjük, meghintjük apróra vágott kaporral, sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a tojással, zsemlemorzsával, rozsliszttel és 1 ek tejföllel.

    Szétosztjuk a kelkáposztalevelekre, majd becsomagoljuk, mint egy batyut, és olajjal kikent tepsibe helyezzük, szorosan egymás mellé.

    A maradék tejfölt rákenjük a batyukra, megszórjuk reszelt sajttal, és aláöntjük a bort.

    Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük. A nagyobb kockákra vágott lila hagymát a vajon 3-4 percig dinszteljük, majd sózzuk, borsozzuk, végül meglocsoljuk a tejszínnel. 1-2 percig forraljuk, majd a batyukkal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá