Halas kelkáposztabatyu tejszínes lila hagymával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Kelkáposzta batyuhoz:

  • 16 kelkáposzta levél
  • 50 dkg tengeri halfilé
  • fél citrom leve
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 sárgarépa
  • 1 tojás
  • 1 pohár tejföl
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 2 ek teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 1 dl rozé bor
  • 5 dkg sajt
  • kapor ízlés szerint
  • bors

Raguhoz:

  • 4 lila hagyma
  • 1 dl főzőtejszín
  • 5 dkg vaj
  • bors

Elkészítése:

A káposztafejről 16 db levelet levágunk, megmossuk, forrásban lévő, sós vízbe tesszük, és 3-4 percig főzzük. Hideg vízbe szedjük, hagyjuk kihűlni. A leveleken lévő vastagabb szárrészt elvékonyítjuk.

A batyukhoz 2 db levelet egymásra teszünk.

A halat, ha fagyasztott, felengedjük, 1 cm-es kockákra vágjuk, és citromlével meglocsoljuk.

A sárgarépát apró kockára vágjuk, és az olajon 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, és tovább pirítjuk, majd a halat is hozzáadjuk, és fehéredésig pirítjuk.

Ha kész, egy tálba öntjük, meghintjük apróra vágott kaporral, sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a tojással, zsemlemorzsával, rozsliszttel és 1 ek tejföllel.

Szétosztjuk a kelkáposztalevelekre, majd becsomagoljuk, mint egy batyut, és olajjal kikent tepsibe helyezzük, szorosan egymás mellé.

A maradék tejfölt rákenjük a batyukra, megszórjuk reszelt sajttal, és aláöntjük a bort.

Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük. A nagyobb kockákra vágott lila hagymát a vajon 3-4 percig dinszteljük, majd sózzuk, borsozzuk, végül meglocsoljuk a tejszínnel. 1-2 percig forraljuk, majd a batyukkal tálaljuk.