Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagymás marha rostélyos forgatott burgonyával recept

Hagymás marha rostélyos forgatott burgonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg marhahús(bármilyen színhús)
    • 2 fej vöröshagyma
    • zsír
    • só, bors
    • 1 kg héjában főtt burgonya

    Elkészítése:

    A húst felszeleteljük nem túl vastag szeletekre. A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk, majd a zsíron üvegesre pároljuk.

    A hagymához hozzáadjuk a hússzeleteket, felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, sózzuk és borsozzuk. Fedő alatt kb. 1.5 óra alatt készre pároljuk.

    A párolás alatt a vizet mindig pótoljuk, mert leéghet.

    A párolás alatt a burgonyákat megmossuk és felrakjuk főni, de arra figyeljünk, hogy ne főzzük szét őket.

    Mikor megfőttek, akkor megpucoljuk és hosszában daraboljuk fel őket.

    Mikor a húsok megpuhultak, vegyük ki őket a serpenyőből egy tányérra. A serpenyőben maradt zsiradékon forgassuk meg a burgonyadarabokat .

    Tálalás: egy tányérra hallmozzunk a forgatott burgonyából és tetejére rakjuk a hús darabokat

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá