Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst felszeleteljük nem túl vastag szeletekre. A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk, majd a zsíron üvegesre pároljuk.
A hagymához hozzáadjuk a hússzeleteket, felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, sózzuk és borsozzuk. Fedő alatt kb. 1.5 óra alatt készre pároljuk.
A párolás alatt a vizet mindig pótoljuk, mert leéghet.
A párolás alatt a burgonyákat megmossuk és felrakjuk főni, de arra figyeljünk, hogy ne főzzük szét őket.
Mikor megfőttek, akkor megpucoljuk és hosszában daraboljuk fel őket.
Mikor a húsok megpuhultak, vegyük ki őket a serpenyőből egy tányérra. A serpenyőben maradt zsiradékon forgassuk meg a burgonyadarabokat .
Tálalás: egy tányérra hallmozzunk a forgatott burgonyából és tetejére rakjuk a hús darabokat