Hagymás marha rostélyos forgatott burgonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hagymás marha rostélyos forgatott burgonyával

Hozzávalók:

  • 80 dkg marhahús(bármilyen színhús)
  • 2 fej vöröshagyma
  • zsír
  • só, bors
  • 1 kg héjában főtt burgonya

Elkészítése:

A húst felszeleteljük nem túl vastag szeletekre. A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk, majd a zsíron üvegesre pároljuk.

A hagymához hozzáadjuk a hússzeleteket, felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, sózzuk és borsozzuk. Fedő alatt kb. 1.5 óra alatt készre pároljuk.

A párolás alatt a vizet mindig pótoljuk, mert leéghet.

A párolás alatt a burgonyákat megmossuk és felrakjuk főni, de arra figyeljünk, hogy ne főzzük szét őket.

Mikor megfőttek, akkor megpucoljuk és hosszában daraboljuk fel őket.

Mikor a húsok megpuhultak, vegyük ki őket a serpenyőből egy tányérra. A serpenyőben maradt zsiradékon forgassuk meg a burgonyadarabokat .

Tálalás: egy tányérra hallmozzunk a forgatott burgonyából és tetejére rakjuk a hús darabokat