Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyros házilag recept

Gyros házilag
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Pitához:

    • 40 dkg finomliszt
    • 1 dl olaj
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2 mokkáskanál só
    • 1 teáskanál cukor
    • 2,5 dl langyos víz

    Húshoz:

    • 50 dkg csirkemell
    • 1 dl olaj
    • gyros fűszer

    Saláta:

    • kígyóuborka
    • paradicsom
    • lilahagyma
    • + ha még szeretnél valamit hozzáadni
    • 2-3 dl joghurt/kefir
    • 1 ek olaj
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • saláta

    Elkészítése:

    A langyos vízhez hozzáadjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Közben a többi hozzávalót egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és begyúrjuk a tésztát. Letakarva kb 1 órán át kelesztjük.

    A megkelt tésztát 6 egyenlő részre osztjuk és gömbökké formáljuk a tésztákat. A tepsit amiben a pitákat szeretnénk sütni, tegyük be a sütőbe, majd a sütőt melegítsük elő a legmagasabb hőfokon.

    A gombócokat egyenként nyújtsuk kb 0,5 cm vastag körökké. A felforrósított tepsibe annyi tésztát teszünk ami elfér, ügyelve arra, hogy sülés közben még majd nőnek és nehogy összeérjenek. Kb 1,5 perc sütés után a tészták felpuffadnak, ekkor megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. Az elkészült pitákat ne tegyük egymásra, mert összenyomják egymást.

    A csirkemellet felvágjuk, hozzáadjuk a fűszert és az olajat, majd egy serpenyőbe öntve puhára pároljuk és elfőzzük róla a levet.

    A zöldségeket megtisztítjuk, apróra vágjuk. A joghurtot kikeverjük a sóval és adunk hozzá zúzott fokhagymát, majd a zöldségekre öntjük és összeforgatjuk.

    A piták széléből levágunk egy részt, majd töltünk bele a húsból és a salátából is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá