Hozzávalók:
Pitához:
Húshoz:
Saláta:
Elkészítése:
A langyos vízhez hozzáadjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Közben a többi hozzávalót egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és begyúrjuk a tésztát. Letakarva kb 1 órán át kelesztjük.
A megkelt tésztát 6 egyenlő részre osztjuk és gömbökké formáljuk a tésztákat. A tepsit amiben a pitákat szeretnénk sütni, tegyük be a sütőbe, majd a sütőt melegítsük elő a legmagasabb hőfokon.
A gombócokat egyenként nyújtsuk kb 0,5 cm vastag körökké. A felforrósított tepsibe annyi tésztát teszünk ami elfér, ügyelve arra, hogy sülés közben még majd nőnek és nehogy összeérjenek. Kb 1,5 perc sütés után a tészták felpuffadnak, ekkor megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. Az elkészült pitákat ne tegyük egymásra, mert összenyomják egymást.
A csirkemellet felvágjuk, hozzáadjuk a fűszert és az olajat, majd egy serpenyőbe öntve puhára pároljuk és elfőzzük róla a levet.
A zöldségeket megtisztítjuk, apróra vágjuk. A joghurtot kikeverjük a sóval és adunk hozzá zúzott fokhagymát, majd a zöldségekre öntjük és összeforgatjuk.
A piták széléből levágunk egy részt, majd töltünk bele a húsból és a salátából is.