Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyros recept

Gyros
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg filézett csirkecomb, vagy csirkemell /csirkemellből szárazabb egy picit/
    • kb 30 gramm,/de ízlés szerint is lehet rászórni/ gyros fűszerkeverék
    • 1 kevés fahéj
    • kevés étolaj
    • 4-5 paradicsom
    • 1-2 fej lilahagyma
    • olívabogyó
    • 20 dkg fetasajt
    • 1 nagyobb kígyóuborka
    • kevés oregánó
    • 1 kg burgonya
    • 3 dl natúrjoghurt
    • 1 csomag tzatziki salátaöntet por
    • fél kígyóuborka

    Elkészítése:

    A húst vagy kockára vagy csíkokra vágom, kinek hogyan tetszik. Serpenyőbe rakom és jól megszóroma gyros fűszerkeverékkel, kevés olajon megsütöm, a végén fahéjat szórok rá. Nyáron nem fagyasztott kész sült krumplit használok, hanem burgonyát veszek és nálunk mostanában kockára vágva sütjük, valamiért a család így jobban szereti, de természetesen hasábra is lehet szeletelni. Olajban készre sütöm, sózom.

    A salátát elkészítem. A paradicsomot, az uborkát kisebb darabokra, kockákra vágom, hozzáadom ízlés szerint az olívabogyót és a kisebb darabokra vágott fetasajtot, az apróra vágott lilahagymát és oregánóval megszórom, összekeverem. A tzatziki salátaöntetport összekeverem a joghurttal, a kígyóuborkát reszelőn a legapróbb lyukon lereszelem és konyomkodom, majd ezt is belekeverem a joghurthoz.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá