Gyros

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg filézett csirkecomb, vagy csirkemell /csirkemellből szárazabb egy picit/
  • kb 30 gramm,/de ízlés szerint is lehet rászórni/ gyros fűszerkeverék
  • 1 kevés fahéj
  • kevés étolaj
  • 4-5 paradicsom
  • 1-2 fej lilahagyma
  • olívabogyó
  • 20 dkg fetasajt
  • 1 nagyobb kígyóuborka
  • kevés oregánó
  • 1 kg burgonya
  • 3 dl natúrjoghurt
  • 1 csomag tzatziki salátaöntet por
  • fél kígyóuborka

Elkészítése:

A húst vagy kockára vagy csíkokra vágom, kinek hogyan tetszik. Serpenyőbe rakom és jól megszóroma gyros fűszerkeverékkel, kevés olajon megsütöm, a végén fahéjat szórok rá. Nyáron nem fagyasztott kész sült krumplit használok, hanem burgonyát veszek és nálunk mostanában kockára vágva sütjük, valamiért a család így jobban szereti, de természetesen hasábra is lehet szeletelni. Olajban készre sütöm, sózom.

A salátát elkészítem. A paradicsomot, az uborkát kisebb darabokra, kockákra vágom, hozzáadom ízlés szerint az olívabogyót és a kisebb darabokra vágott fetasajtot, az apróra vágott lilahagymát és oregánóval megszórom, összekeverem. A tzatziki salátaöntetport összekeverem a joghurttal, a kígyóuborkát reszelőn a legapróbb lyukon lereszelem és konyomkodom, majd ezt is belekeverem a joghurthoz.

Jó étvágyat hozzá!