Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás húspogácsa recept

Gombás húspogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált hús
    • 20 dkg gomba
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 szelet kenyér
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 ek zsemlemorzsa
    • só,őrölt bors,fűszer piros paprika

    Körethez:

    • 1 kg krumpli
    • 2 dl tejföl

    Díszítéshez:

    • 1 db zöld paprika
    • olívabogyó
    • fodros petrezselyem

    Elkészítése:

    A vöröshagymát megpucoljuk felaprítjuk és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát kevés sóval meghintjük és pároljuk.

    A kenyeret vízbe áztatjuk,majd kinyomkodjuk és a darált húshoz adjuk.belekeverjük a tojást,gombás hagymát,zsemlemorzsát,meghintjük sóval,borssal és fűszer paprikával.

    Gombócokat formálunk belőle zsemlemorzsába forgatjuk és olajba kisütjük.

    A krumplit meghámozzuk felkockázzuk és sós vízbe megfőzzük. Miután megfőtt leszűrjük és a tejföllel simára keverjük.9

    Egy tányér két oldalára kör alakba krumplipürét halmozunk közepébe teszünk egy-egy gombócot.Krumplit olívabogyó karikákkal díszítjük.
    Virágunk szára zöld paprika szelet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá