Gombás húspogácsa recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 20 dkg gomba
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 szelet kenyér
- 1 fej vöröshagyma
- 4 ek zsemlemorzsa
- só,őrölt bors,fűszer piros paprika
Körethez:
- 1 kg krumpli
- 2 dl tejföl
- só
Díszítéshez:
- 1 db zöld paprika
- olívabogyó
- fodros petrezselyem
Elkészítése:
A vöröshagymát megpucoljuk felaprítjuk és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát kevés sóval meghintjük és pároljuk.
A kenyeret vízbe áztatjuk,majd kinyomkodjuk és a darált húshoz adjuk.belekeverjük a tojást,gombás hagymát,zsemlemorzsát,meghintjük sóval,borssal és fűszer paprikával.
Gombócokat formálunk belőle zsemlemorzsába forgatjuk és olajba kisütjük.
A krumplit meghámozzuk felkockázzuk és sós vízbe megfőzzük. Miután megfőtt leszűrjük és a tejföllel simára keverjük.9
Egy tányér két oldalára kör alakba krumplipürét halmozunk közepébe teszünk egy-egy gombócot.Krumplit olívabogyó karikákkal díszítjük.
Virágunk szára zöld paprika szelet.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.