Gombás húspogácsa

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 db tojás
  • 2 szelet kenyér
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 ek zsemlemorzsa
  • só,őrölt bors,fűszer piros paprika

Körethez:

  • 1 kg krumpli
  • 2 dl tejföl

Díszítéshez:

  • 1 db zöld paprika
  • olívabogyó
  • fodros petrezselyem

Elkészítése:

A vöröshagymát megpucoljuk felaprítjuk és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát kevés sóval meghintjük és pároljuk.

A kenyeret vízbe áztatjuk,majd kinyomkodjuk és a darált húshoz adjuk.belekeverjük a tojást,gombás hagymát,zsemlemorzsát,meghintjük sóval,borssal és fűszer paprikával.

Gombócokat formálunk belőle zsemlemorzsába forgatjuk és olajba kisütjük.

A krumplit meghámozzuk felkockázzuk és sós vízbe megfőzzük. Miután megfőtt leszűrjük és a tejföllel simára keverjük.9

Egy tányér két oldalára kör alakba krumplipürét halmozunk közepébe teszünk egy-egy gombócot.Krumplit olívabogyó karikákkal díszítjük.
Virágunk szára zöld paprika szelet.