Paprikás burgonya gombával recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg apró szemű burgonya
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 zöld paprika
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- só ízlés szerint
- 1 üveg konzerv gomba
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk és egészben hagyjuk.
A feldarabolt szalonnát kisütjük, majd a zsírján megdinszteljük a darabolt hagymát, hozzáadjuk a darabolt zöld paprikát, rátesszük a fűszerpaprikát, köményt és hozzáadjuk a burgonyát és annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje. Sózzuk ízlés szerint.
Mikor a burgonya félig megfőtt, akkor adjuk hozzá a gombát a levével együtt és készre főzzük
Friss, aprított petrezselyemmel szórva tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.