Paprikás burgonya gombával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg apró szemű burgonya
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 zöld paprika
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- só ízlés szerint
- 1 üveg konzerv gomba
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk és egészben hagyjuk.
A feldarabolt szalonnát kisütjük, majd a zsírján megdinszteljük a darabolt hagymát, hozzáadjuk a darabolt zöld paprikát, rátesszük a fűszerpaprikát, köményt és hozzáadjuk a burgonyát és annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje. Sózzuk ízlés szerint.
Mikor a burgonya félig megfőtt, akkor adjuk hozzá a gombát a levével együtt és készre főzzük
Friss, aprított petrezselyemmel szórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »