Fűszeres édesburgonya saláta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg édesburgonya
- 3 fej lilahagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint fekete olajbogyó (magozott)
- kb 0,5 dl olívaolaj
- 2 ek méz
- 1 tk reszelt gyömbér
- 1 tk római kömény őrölve
- 1csokor petrezselyemzöld
- 1/2 narancs leve
- só
- bors
- chili
Elkészítése:
Az édesburgonyát meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymákat cikkere vágjuk.
A burgonyát, a fokhagymagerezdekkel és az olajbogyóval együtt tűzálló edénybe rakjuk.
Az olajat összekeverjük a mézzel, a gyömbérrel, az római köménnyel és a felaprított petrezselyemzölddel.
Belefacsarjuk a narancs levét, majd sóval, borssal és chilivell ízesítjük.
A fűszeres olajat a zöldségekre locsoljuk. 190 fokra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük lefedve, majd fedő nélkül további 35-40 percig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »