Fűszeres édesburgonya saláta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg édesburgonya
- 3 fej lilahagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint fekete olajbogyó (magozott)
- kb 0,5 dl olívaolaj
- 2 ek méz
- 1 tk reszelt gyömbér
- 1 tk római kömény őrölve
- 1csokor petrezselyemzöld
- 1/2 narancs leve
- só
- bors
- chili
Elkészítése:
Az édesburgonyát meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymákat cikkere vágjuk.
A burgonyát, a fokhagymagerezdekkel és az olajbogyóval együtt tűzálló edénybe rakjuk.
Az olajat összekeverjük a mézzel, a gyömbérrel, az római köménnyel és a felaprított petrezselyemzölddel.
Belefacsarjuk a narancs levét, majd sóval, borssal és chilivell ízesítjük.
A fűszeres olajat a zöldségekre locsoljuk. 190 fokra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük lefedve, majd fedő nélkül további 35-40 percig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »