Fokhagymás spenótgombóc recept

Hozzávalók:
Gombóc:
- 60 dkg paraj vagy mirelit parajpüré
- 3 db zsemle
- 4 gerezd fokhagyma
- 6 dkg vaj
- 1,5 dl tej
- 1 kiskanál só
- fél kiskanál őrölt fekete bors
- 6 evőkanál finomliszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Carbonara szósz:
- 1 tasak Carbonara spagetti Rafinéria
- 2,5 dl tej
- 3 dkg margarin
- 15 dkg sonka
Elkészítése:
Gombócok készítése:
A paraj szárát lecsipkedjük, megmossuk a leveleket, majd 2 percre forrásban lévő vízbe dobjuk. Ezután leszűrjük, lecsöpögtetjük és durvára vágjuk. / Mirelit parajpürénél, csak felolvasztjuk. / A présen áttört fokhagymát egy serpenyőben az olvasztott vajon megfuttatjuk, a parajt beleforgatjuk. A zsemléket két centis kockákra vágjuk, és tepsibe szórjuk. Forró sütőben megpirítjuk, majd a sütőből kivéve a tejjel leforrázzuk. Sózzuk, borsozzuk, végül a lisztet a tojásokat és a fokhagymást parajt is beledolgozzuk. 12 db ping-pong labda nagyságú golyókat formálunk, enyhén sós vízben 8-10 percig főzzük. Nem sokkal az után jó, hogy a víz felszínére jönnek. Ezután leszűrjük.
Carbonara készítése:
A kockára vágott sonkát vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a porkeveréket és a hideg tejet. Folyamatosan kevergetve újraforrástól számított 1-2 percig főzzük. Tálaláskor a gombócokat tányérra tesszük és nyakon öntjük a carbonara szósszal.
Tipp:
Ha nem elég formálható a massza akkor lehet bele rakni zsemlemorzsát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »