Fokhagymás spenótgombóc recept

Hozzávalók:
Gombóc:
- 60 dkg paraj vagy mirelit parajpüré
- 3 db zsemle
- 4 gerezd fokhagyma
- 6 dkg vaj
- 1,5 dl tej
- 1 kiskanál só
- fél kiskanál őrölt fekete bors
- 6 evőkanál finomliszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Carbonara szósz:
- 1 tasak Carbonara spagetti Rafinéria
- 2,5 dl tej
- 3 dkg margarin
- 15 dkg sonka
Elkészítése:
Gombócok készítése:
A paraj szárát lecsipkedjük, megmossuk a leveleket, majd 2 percre forrásban lévő vízbe dobjuk. Ezután leszűrjük, lecsöpögtetjük és durvára vágjuk. / Mirelit parajpürénél, csak felolvasztjuk. / A présen áttört fokhagymát egy serpenyőben az olvasztott vajon megfuttatjuk, a parajt beleforgatjuk. A zsemléket két centis kockákra vágjuk, és tepsibe szórjuk. Forró sütőben megpirítjuk, majd a sütőből kivéve a tejjel leforrázzuk. Sózzuk, borsozzuk, végül a lisztet a tojásokat és a fokhagymást parajt is beledolgozzuk. 12 db ping-pong labda nagyságú golyókat formálunk, enyhén sós vízben 8-10 percig főzzük. Nem sokkal az után jó, hogy a víz felszínére jönnek. Ezután leszűrjük.
Carbonara készítése:
A kockára vágott sonkát vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a porkeveréket és a hideg tejet. Folyamatosan kevergetve újraforrástól számított 1-2 percig főzzük. Tálaláskor a gombócokat tányérra tesszük és nyakon öntjük a carbonara szósszal.
Tipp:
Ha nem elég formálható a massza akkor lehet bele rakni zsemlemorzsát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »