Fokhagymás spenótgombóc recept
Hozzávalók:
Gombóc:
- 60 dkg paraj vagy mirelit parajpüré
- 3 db zsemle
- 4 gerezd fokhagyma
- 6 dkg vaj
- 1,5 dl tej
- 1 kiskanál só
- fél kiskanál őrölt fekete bors
- 6 evőkanál finomliszt
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Carbonara szósz:
- 1 tasak Carbonara spagetti Rafinéria
- 2,5 dl tej
- 3 dkg margarin
- 15 dkg sonka
Elkészítése:
Gombócok készítése:
A paraj szárát lecsipkedjük, megmossuk a leveleket, majd 2 percre forrásban lévő vízbe dobjuk. Ezután leszűrjük, lecsöpögtetjük és durvára vágjuk. / Mirelit parajpürénél, csak felolvasztjuk. / A présen áttört fokhagymát egy serpenyőben az olvasztott vajon megfuttatjuk, a parajt beleforgatjuk. A zsemléket két centis kockákra vágjuk, és tepsibe szórjuk. Forró sütőben megpirítjuk, majd a sütőből kivéve a tejjel leforrázzuk. Sózzuk, borsozzuk, végül a lisztet a tojásokat és a fokhagymást parajt is beledolgozzuk. 12 db ping-pong labda nagyságú golyókat formálunk, enyhén sós vízben 8-10 percig főzzük. Nem sokkal az után jó, hogy a víz felszínére jönnek. Ezután leszűrjük.
Carbonara készítése:
A kockára vágott sonkát vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a porkeveréket és a hideg tejet. Folyamatosan kevergetve újraforrástól számított 1-2 percig főzzük. Tálaláskor a gombócokat tányérra tesszük és nyakon öntjük a carbonara szósszal.
Tipp:
Ha nem elég formálható a massza akkor lehet bele rakni zsemlemorzsát.