Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás spenótgombóc recept

Fokhagymás spenótgombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Gombóc:

    • 60 dkg paraj vagy mirelit parajpüré
    • 3 db zsemle
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 6 dkg vaj
    • 1,5 dl tej
    • 1 kiskanál só
    • fél kiskanál őrölt fekete bors
    • 6 evőkanál finomliszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Carbonara szósz:

    • 1 tasak Carbonara spagetti Rafinéria
    • 2,5 dl tej
    • 3 dkg margarin
    • 15 dkg sonka

    Elkészítése:
    Gombócok készítése:
    A paraj szárát lecsipkedjük, megmossuk a leveleket, majd 2 percre forrásban lévő vízbe dobjuk. Ezután leszűrjük, lecsöpögtetjük és durvára vágjuk. / Mirelit parajpürénél, csak felolvasztjuk. / A présen áttört fokhagymát egy serpenyőben az olvasztott vajon megfuttatjuk, a parajt beleforgatjuk. A zsemléket két centis kockákra vágjuk, és tepsibe szórjuk. Forró sütőben megpirítjuk, majd a sütőből kivéve a tejjel leforrázzuk. Sózzuk, borsozzuk, végül a lisztet a tojásokat és a fokhagymást parajt is beledolgozzuk. 12 db ping-pong labda nagyságú golyókat formálunk, enyhén sós vízben 8-10 percig főzzük. Nem sokkal az után jó, hogy a víz felszínére jönnek. Ezután leszűrjük.
    Carbonara készítése:
    A kockára vágott sonkát vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a porkeveréket és a hideg tejet. Folyamatosan kevergetve újraforrástól számított 1-2 percig főzzük. Tálaláskor a gombócokat tányérra tesszük és nyakon öntjük a carbonara szósszal.

    Tipp:

    Ha nem elég formálható a massza akkor lehet bele rakni zsemlemorzsát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá