Fokhagymás spenótgombóc

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Gombóc:

  • 60 dkg paraj vagy mirelit parajpüré
  • 3 db zsemle
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 6 dkg vaj
  • 1,5 dl tej
  • 1 kiskanál só
  • fél kiskanál őrölt fekete bors
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 4 tojás

Carbonara szósz:

  • 1 tasak Carbonara spagetti Rafinéria
  • 2,5 dl tej
  • 3 dkg margarin
  • 15 dkg sonka

Elkészítése:
Gombócok készítése:
A paraj szárát lecsipkedjük, megmossuk a leveleket, majd 2 percre forrásban lévő vízbe dobjuk. Ezután leszűrjük, lecsöpögtetjük és durvára vágjuk. / Mirelit parajpürénél, csak felolvasztjuk. / A présen áttört fokhagymát egy serpenyőben az olvasztott vajon megfuttatjuk, a parajt beleforgatjuk. A zsemléket két centis kockákra vágjuk, és tepsibe szórjuk. Forró sütőben megpirítjuk, majd a sütőből kivéve a tejjel leforrázzuk. Sózzuk, borsozzuk, végül a lisztet a tojásokat és a fokhagymást parajt is beledolgozzuk. 12 db ping-pong labda nagyságú golyókat formálunk, enyhén sós vízben 8-10 percig főzzük. Nem sokkal az után jó, hogy a víz felszínére jönnek. Ezután leszűrjük.
Carbonara készítése:
A kockára vágott sonkát vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a porkeveréket és a hideg tejet. Folyamatosan kevergetve újraforrástól számított 1-2 percig főzzük. Tálaláskor a gombócokat tányérra tesszük és nyakon öntjük a carbonara szósszal.

Tipp:

Ha nem elég formálható a massza akkor lehet bele rakni zsemlemorzsát.