Hozzávalók:
Gombóc:
Carbonara szósz:
Elkészítése:
Gombócok készítése:
A paraj szárát lecsipkedjük, megmossuk a leveleket, majd 2 percre forrásban lévő vízbe dobjuk. Ezután leszűrjük, lecsöpögtetjük és durvára vágjuk. / Mirelit parajpürénél, csak felolvasztjuk. / A présen áttört fokhagymát egy serpenyőben az olvasztott vajon megfuttatjuk, a parajt beleforgatjuk. A zsemléket két centis kockákra vágjuk, és tepsibe szórjuk. Forró sütőben megpirítjuk, majd a sütőből kivéve a tejjel leforrázzuk. Sózzuk, borsozzuk, végül a lisztet a tojásokat és a fokhagymást parajt is beledolgozzuk. 12 db ping-pong labda nagyságú golyókat formálunk, enyhén sós vízben 8-10 percig főzzük. Nem sokkal az után jó, hogy a víz felszínére jönnek. Ezután leszűrjük.
Carbonara készítése:
A kockára vágott sonkát vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a porkeveréket és a hideg tejet. Folyamatosan kevergetve újraforrástól számított 1-2 percig főzzük. Tálaláskor a gombócokat tányérra tesszük és nyakon öntjük a carbonara szósszal.
Ha nem elég formálható a massza akkor lehet bele rakni zsemlemorzsát.