Fojtott hús recept

Hozzávalók:
- kb. 1 kg hús (tarja, comb, lapocka, esetleg marha-comb)
- 1 kg vörös hagyma
- feketebors
- babérlevél
- 2 ek zsír
Elkészítése:
A húst vékonyra szeleteljük (mint, ha rántott szeletet készítenénk), majd sózzuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy lábas aljára hagyma ágyat készítünk. Rátesszük a hússzeleteket, megszórjuk borssal és rámorzsolunk 2 babérlevelet.
Ezek után újból kezdjük a hagymával és addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogy a hús. Ekkor két evőkanál fehér zsírt teszünk a tetejére.
A tűzhely legkisebb lángjára tesszük és puhulásig főzzük, keverés nélkül.
Nem kell folyadékot öntenünk rá.
Tipp:
Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »