Fojtott hús recept

Hozzávalók:
- kb. 1 kg hús (tarja, comb, lapocka, esetleg marha-comb)
- 1 kg vörös hagyma
- feketebors
- babérlevél
- 2 ek zsír
Elkészítése:
A húst vékonyra szeleteljük (mint, ha rántott szeletet készítenénk), majd sózzuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy lábas aljára hagyma ágyat készítünk. Rátesszük a hússzeleteket, megszórjuk borssal és rámorzsolunk 2 babérlevelet.
Ezek után újból kezdjük a hagymával és addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogy a hús. Ekkor két evőkanál fehér zsírt teszünk a tetejére.
A tűzhely legkisebb lángjára tesszük és puhulásig főzzük, keverés nélkül.
Nem kell folyadékot öntenünk rá.
Tipp:
Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »