Fojtott hús

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • kb. 1 kg hús (tarja, comb, lapocka, esetleg marha-comb)
  • 1 kg vörös hagyma
  • feketebors
  • babérlevél
  • 2 ek zsír

Elkészítése:

A húst vékonyra szeleteljük (mint, ha rántott szeletet készítenénk), majd sózzuk.

A vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy lábas aljára hagyma ágyat készítünk. Rátesszük a hússzeleteket, megszórjuk borssal és rámorzsolunk 2 babérlevelet.

Ezek után újból kezdjük a hagymával és addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogy a hús. Ekkor két evőkanál fehér zsírt teszünk a tetejére.

A tűzhely legkisebb lángjára tesszük és puhulásig főzzük, keverés nélkül.

Nem kell folyadékot öntenünk rá.

Tipp:

Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.