Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalonnás káposzta recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertéshús
    • 20 dkg füstölt szalonna
    • egy 75 dkg-os káposzta
    • 7 dkg rizs
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál olaj
    • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
    • 2 dl tejföl
    • őrölt bors

    Elkészítés:
    Az olajban megpirítjuk a hagymát, a hússal, a félig főtt rizzsel, a tojással, sóval és borssal összedolgozzuk. Közben a káposztát leveleire szedve, sós vízben, puhára főzzük, és a levét lecsurgatjuk. Egy tűzálló tálat hajszálvékony szalonnaszeletekkel kibélelünk, erre egy sor, káposztalevélbe csomagolt kis húsgombócot ültetünk, a tejföllel leöntjük, és a maradék, vékonyra szeletelt szalonnát a tetejére rakjuk. A sütőben addig sütjük, amíg a tetején a szalonnaszeletek ropogósra nem pirulnak (kb. 40 perc).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá