Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rizses húsgombóc recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 40 dk darált hús
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl rizs
    • 3 ek. olaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 ek. liszt
    • 1 csokor kapor vagy (2 mokkás kanál szárított)
    • ízlés sz. só, fehérbors, ételízesítő
    • 3 dl. tej

    Elkészítése:
    A rizst 2 dl vízben fedő alatt megpároljuk. A darált húst összedolgozzuk a tojásokkal, a kapor felével, sóval, borssal, majd hozzáadjuk a párolt rizst.
    Jól összedolgozzuk, és vizes kézzel egy tepsibe kis gombócokat formázunk belőle.
    Az olajat a liszttel habzásig hevítjük , a tejjel felengedjük és sűrűre főzzük. Az ételízesítővel, borssal, maradék kaporral fűszerezzük, és a gombócokra kenjük. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg aranybarna lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá