Rizses húsgombóc

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 40 dk darált hús
  • 2 egész tojás
  • 1 dl rizs
  • 3 ek. olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek. liszt
  • 1 csokor kapor vagy (2 mokkás kanál szárított)
  • ízlés sz. só, fehérbors, ételízesítő
  • 3 dl. tej

Elkészítése:
A rizst 2 dl vízben fedő alatt megpároljuk. A darált húst összedolgozzuk a tojásokkal, a kapor felével, sóval, borssal, majd hozzáadjuk a párolt rizst.
Jól összedolgozzuk, és vizes kézzel egy tepsibe kis gombócokat formázunk belőle.
Az olajat a liszttel habzásig hevítjük , a tejjel felengedjük és sűrűre főzzük. Az ételízesítővel, borssal, maradék kaporral fűszerezzük, és a gombócokra kenjük. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg aranybarna lesz.