Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Részeges fasírt recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg darált marha- vagy sertéshús
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg zsemle- morzsa
    • 1 dl vörösbor
    • 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
    • diónyi vaj
    • 1 evőkanál olaj
    • 1 kis fej apróra vágott vöröshagyma
    • őrölt bors

    Elkészítés:
    A húst a tojással, a morzsával, a bor felével, sóval meg borssal összegyúrjuk, és szép nagy pogácsákat formálva belőle, kiolajozott tűzálló tálra egymás mellé ültetjük. A vajban üvegesre pároljuk (de nem pirítjuk meg!) az apróra vágott vöröshagymát, a maradék borral felengedjük, és a felére beforraljuk. A húspogácsák tetejét ezzel a hagymás boros keverékkel kenjük meg, és a sütőben kb. fél óráig sütjük; ezalatt a fasírt átsül, a tetején a hagyma megpirul. A bor ízét nem érezzük a fasírton, csak különlegesen zamatossá válik.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá