Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykafasírt recept

Pulykafasírt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg darált hús
    • 3 db zsemle
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 hagyma+ 3-4 fokhagyma (hagyma apróra vágva, fokhagyma átnyomva és utána megpárolva)
    • 1 alma+ 1 sárgarépa lereszelve
    • só, bors, vegeta
    • bacon
    • nyáron paradicsom
    • paprika

     

    Elkészítés:

    A 3 zsemlét tejbe, vagy vízbe beáztatom, és megvárom míg teljesen szétmorzsolhatóvá válik, majd a tejet kicsavarom belőle.  Összekeverem a hússal, a tojással, a reszelt almával és répával, a megpárolt hagymával, a fokhagymával, és fűszerezem ízlés szerint.

    A paradicsomot, paprikát kicsi darabokra vágom, és hozzáadom.

    Sütés:

    Őzgerinc formába, keresztbe fektetem a bacon csíkokat, majd beletöltöm a masszát, tetejére hajtogatom a bacont és hosszában is teszek rá 1-2 csíkot.

    Előmelegített sütőbe teszem, kb. 30-40 percig sütöm 180 fokon, amíg megpirul a teteje.

    Opcionális:

    Ha azt szeretném, hogy szép pirult legyen a baconszalonna alja is, akkor átborítom egy tepsibe, és az aljával felfelé visszateszem a sütőbe, és megpirítom egy picit.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá