Krémsajtos fasírozott recept
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 5 zsemle
- só, bors
- 1 szál sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 tömlős sajt (bármilyen ízesítésű)
Elkészítése:
A húst egy tálba tesszük. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk belőlük a vizet és a húshoz tesszük. Belereszeljük a hagymákat és a sárgarépát. Sózzuk, borsozzuk.
Hozzáadjuk a tojásokat is, majd jól összedolgozzuk a masszát. Egy kis ételízesítőt is tehetünk hozzá (én sómentes, szárított zöldséget szoktam még adni hozzá).
Egy tepsit kiolajozunk, a massza feléből egy rudat formálunk, lelapítjuk és a sajttal bőségesen megkenjük. Rátesszük a maradék masszát, jól összedolgozzuk, hogy az oldalán ne látszódjon a sajt. A fasírozott tetejét vagy tojással vagy tejföllel megkenjük.
Sütőben, 200 fokon először alufólia alatt sütjük kb 50 percet, majd utána alufólia nélkül szép pirosra sütjük, kb 10 perc alatt.
Krumplipürével és céklával tálaltam.