Krémsajtos fasírozott recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 5 zsemle
- só, bors
- 1 szál sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 tömlős sajt (bármilyen ízesítésű)
Elkészítése:
A húst egy tálba tesszük. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk belőlük a vizet és a húshoz tesszük. Belereszeljük a hagymákat és a sárgarépát. Sózzuk, borsozzuk.
Hozzáadjuk a tojásokat is, majd jól összedolgozzuk a masszát. Egy kis ételízesítőt is tehetünk hozzá (én sómentes, szárított zöldséget szoktam még adni hozzá).
Egy tepsit kiolajozunk, a massza feléből egy rudat formálunk, lelapítjuk és a sajttal bőségesen megkenjük. Rátesszük a maradék masszát, jól összedolgozzuk, hogy az oldalán ne látszódjon a sajt. A fasírozott tetejét vagy tojással vagy tejföllel megkenjük.
Sütőben, 200 fokon először alufólia alatt sütjük kb 50 percet, majd utána alufólia nélkül szép pirosra sütjük, kb 10 perc alatt.
Krumplipürével és céklával tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »