Krémsajtos fasírozott recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 5 zsemle
- só, bors
- 1 szál sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 tömlős sajt (bármilyen ízesítésű)
Elkészítése:
A húst egy tálba tesszük. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk belőlük a vizet és a húshoz tesszük. Belereszeljük a hagymákat és a sárgarépát. Sózzuk, borsozzuk.
Hozzáadjuk a tojásokat is, majd jól összedolgozzuk a masszát. Egy kis ételízesítőt is tehetünk hozzá (én sómentes, szárított zöldséget szoktam még adni hozzá).
Egy tepsit kiolajozunk, a massza feléből egy rudat formálunk, lelapítjuk és a sajttal bőségesen megkenjük. Rátesszük a maradék masszát, jól összedolgozzuk, hogy az oldalán ne látszódjon a sajt. A fasírozott tetejét vagy tojással vagy tejföllel megkenjük.
Sütőben, 200 fokon először alufólia alatt sütjük kb 50 percet, majd utána alufólia nélkül szép pirosra sütjük, kb 10 perc alatt.
Krumplipürével és céklával tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »