Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztatekercs recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • egy 1 kg-os káposztafej
    • 40 dkg darált sertéshús
    • 25 dkg füstölt szalonna
    • 1 nyers  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál zsemlemorzsa
    • 3 evőkanál olaj
    • 1 kis doboz paradicsompüré
    • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
    • őrölt bors
    • késhegynyi pirospaprika
    • kevés majoránna

    Elkészítés:
    A káposzta nyolc nagy, külső levelét leszedjük, és kuktában gőzön, vagy fazékban sós vízben néhány percig pároljuk. Közben öt deka szalonnát apróra vágva kiolvasztunk, megpirítjuk benne a hagymát, a hússal, a tojással, a zsemlemorzsával meg a fűszerekkel összegyúrjuk. A húsmasszát négyfelé osztjuk, négy hengert formálunk belőle, és mindegyiket 2-2, egymásra fektetett káposztalevélbe csomagoljuk. A hengereket vékony szalonnaszeletekkel körültekerjük, és megtűzzük, nehogy a hengerek szétnyíljanak. Az olajat megforrósítjuk, a hústekercseket átsütjük benne, majd egy kevés vizet öntünk alá, és a maradék, laskára vágott káposztával befedve, 40 percig lassan pároljuk. Ezután zsírjára sütjük, a paradicsompürét a levébe keverjük, és sós vízben főtt burgonyával körítve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá